5. marras, 2017
Yhdistin paahdettua kukkakaalia ja herneitä tahnaksi niin, että sain loistavan vaihtoehdon avokadolevitteelle. Pidän myös avokadolevitteestä, mutta tämä sose on ekologinen, lähellä saatavista aineksista valmistettu ja lisäksi maukas ja ravinteikas.

Kukkakaali-hernelevitteeni maistuu leivän päällä ja lisäksi myös täytetyissä leivissä, burgereissa sekä lautasella kasvisten, kanan, kalan, lihan tai pastan kanssa.

23. tammi, 2017
Jos made on sesongin kunkku, olkoon veriappelsiini kauden kuningatar. Molempiin on nyt ilo tutustua ja tehdä niistä talviherkkuja. Tein sunnuntaina mateesta kalakeiton sijaan klassisen mademuhennoksen...

Veriappelsiinien aika on nyt. Itse pidän tarocco-lajikkeesta, jossa hapokkuus ja makeus ovat mielestäni hyvässä tasapainossa. Niitä voi syödä ihan sellaisinaan, mutta vaihtelu virkistää. Valuta appelsiiniviipaleille marokkolaiseen tapaan hunajaa. Lisää ohjeeni mukaan suolaisiksi sattumiksi pistaasipähkinöitä ja lisäaromia antamaan kuivattua aprikoosia. Minttu sinetöi makukokonaisuuden...