28. helmi, 2018
Kalakeitto ja runebergintortut
Helmikuun toinen tiistai on nimetty kansalliseksi kalakeittopäiväksi ja heti helmikuun alussa juhlitaan kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergiä. Selailin viime vuonna ilmestyneitä Heli Niemisen Turku lautasella 3 ja Petra Tuomisen ja Matleena Lahden Makujen Porvoo -ruokakirjoja, ja poimin niistä kokeiltaviksi mainiot ohjeet mainitsemieni merkkipäivien kunniaksi.
Göranin kalakeitto esitellään Turku lautasella -kirjassa alkuruokana. Todella herkullista keitosta tuli. Erityisesti minua viehättää aina fenkoli kalan kaverina. Helppo ja toimiva ohje, jota suosittelen! - Parasta runebergintorttujen ohjetta olen ennenkin etsinyt Porvoosta, ja löytänyt monia hyviä aina Fredrika Runebergin reseptikirjasesta alkaen. Makujen Porvoo -kirjan suloisten runebergintorttusten ohjeen antaa Ani’s Café.
Uusimmat kommentit