17. loka, 2018

Papuja, perunaa, pestoa ja pastaa

Ligurian maakunnan yksi tunnetuimmista ruokalajeista sisältää vihreitä papuja, perunaa, trofie-pastaa ja genovalaista pestoa. Ah, tämä oli herkullinen yhdistelmä, johon pasta ja pesto totta kai valmistettiin aina paikan päällä.

Tuoreita vihreitä papuja saa Suomessa lähellä tuotettuina elo-syyskuussa. Viime kesä oli lämmin ja papuja voitiin korjata jopa heinäkuun loppupuoliskolla. Vihreät taitepavut, haalean keltaiset vahapavut, violetit pavut ja tuoreet härkäpavut ovat syksyllä kauden kasviksia. Toreilta tai itse kasvatettuna papuvalikoima laajenee. On ruusupapuja, kauniita borlottopapuja, litteitä leikkopapuja…Tarhapavut jaotellaan kasvutavan mukaan salkopapuihin ja pensaspapuihin.