3. huhti, 2020

Punainen minestrone ja paahdettu punakaali

Punakaalin kuvankaunis leikkauspinta kiehtoo ja innostaa laittamaan punakaalista herkullista ruokaa. Yhdistän usein samaankin ateriaan monia eri kasviksia. Tällä kertaa punakaali kohtaa muita kasviksia minestronen tyyppisessä keitossa.

Kasvisten viiden värin ryhmittelyssä punakaali kuuluu sinisiin, violetteihin ja purppuraisiin, joita on kasviksissa aika vähän. Punakaalin värin aiheuttavat antosyaanit, jotka ovat ihmiselle hyödyllisiä, vesiliukoisia flavonoideja. Niillä on terveyttä edistäviä ja elimistöä suojaavia vaikutuksia. C-vitamiinia punakaalissa on päivittäinen annos jo sadan gramman lohkossa. Punakaali painaa keskimäärin yhden kilon, joten tuo sadan gramman lohko on pieni.