30. elo, 2020
Kaalilaatikko Rouva Kasviksen tapaan
Kaalilaatikoita on varmaan yhtä monta kuin on tekijöitäkin. On äidin, mummin ja karjalaisen isomummon kaalilaatikoita, niitä ainoita oikeita. Joillekin kaalilaatikko on pyhä. Vain se ainoa oikea perinteinen kelpaa, usein se, josta itse en ole oppinut pitämään. Se, jossa kaalisilppu paistetaan ruskeaksi paistinpannussa rasvassa, muutkin ainekset paistetaan ja lopuksi ruokaa haudutetaan uunissa jopa kaksi tuntia, ja tuoksu on sen mukainen. Jokainen saa pitää mieltymyksensä, mutta itse teen kaalilaatikon hieman toisin, niin, että tuoksu, väri, maku ja suutuntuma ovat omasta mielestäni herkullisia. Kaalilaatikostani ovat pitäneet kaikki, joille olen sitä vuosikymmenten ajan tarjonnut, myös pienet lapset.
Teen kaalilaatikon hieman toisin kuin monet muut, niin, että tuoksu, väri, maku ja suutuntuma ovat omasta mielestäni herkullisia. Kaalilaatikostani ovat pitäneet kaikki, joille olen sitä vuosikymmenten ajan tarjonnut, myös pienet lapset.
Uusimmat kommentit